A zsenge rebarbarát a szárak végének eltávolítása után hámozás nélkül kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk.
Papírformákkal kibélelünk egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Konyhai robotgéppel a vajat és a cukrokat habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és simára keverjük.
Végül fakanállal beleforgatjuk a rebarbarát. A masszát az előkészített muffintepsibe töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 25-50 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az idősebb rebarbaraszárakat hámozd meg. Ne ijedj meg a lágy tésztamasszától, mert a sütést követő hűtés során kellőképpen megszilárdul.
A rebarbarás muffint tetszés szerint eperrel vagy málnával díszítheted, illetve tálalhatod. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!