Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mücver - gombacsíkokkal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukkinit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát apróra felkockázom, a petrezselymet felaprítom. Egy nagyobbacska tálban elektromos habverővel összekeverem a joghurtot a tojással, belemorzsolom a feta sajtot, majd hozzáadom a sütőporral elegyített lisztet, a sajt sótartalmától függően óvatosan sózom és bátran borsozom, beleforgatom a hagymát és a reszelt gombát, cukkinit, végül hozzáadom az élénkzöld petrezselymet. A palacsinta tésztájához hasonló, színes, csíkos masszát kapok.

Egy nagy gáztepsit beborítok sütőpapírral, vékonyan megkenem olívaolajjal. Egy evőkanál segítségével, kb. 5 cm-es, közelítőleg kerek halmocskákat biggyesztek egymástól min. 1,5-2 cm-es távolságra, mert sütés közben felfelé és oldalirányban is növekedésnek indulnak. Egyszerre úgy 15-17 halmocska fér el kényelmesen egy tepsiben.

A sütőt 190 fokra előmelegítem, a forró sütőbe tolom a lepénykéket, majd 12-15 perc elteltével, mikor a szélük kezd aranybarna színt ölteni, a tetejük pedig fényes sima, már alig remegős, kiveszem, és egy lapáttal gyorsan mindegyiket megfordítom, majd még kb. 5 percre visszatolom pirulni. A fenti mennyiség 2 tepsire, kb. 32-34 db-ra elegendő.

A kész mücvereket, ha tudom, melegen tartom, de langyosan, sőt másnap, hidegen is igen ízletes apróság. Salátával, joghurtos öntettel akár könnyű vacsora, de előétel is lehet, sütőben, mikróban újramelegíthető.

Megjegyzés

A törökös mezzék egyik kedvelt és igen finom ínyencsége egy nagyon egyszerűen elkészíthető falatka, amit gyakran készítenek kizárólag cukkiniből vagy tökből.

További recepteket, érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss