Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyoróvajas kuglóf

default user icon
1
Mogyoróvajas kuglóf

Hozzávalók

  • 22,5 dkg vaj + a formához
  • 22,5 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 37,5 dkg liszt + a formához
  • 3 dl tej

Elkészítés

    1. szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral. tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.
    2. sóval és a szódabikarbónával elvegyített lisztet három részletben beleforgatjuk, végül állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
    3. Az így kapott tésztát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük és  175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. ha megsült, hagyjuk kihűlni a süteményt a formában, végül borítsuk ki belőle a tányérra.

    CSOKIS-TEJKARAMELLÁS KUGLÓF >>> 

Megjegyzés

Hozzávalók: 12 szelethez.

Ha a kuglóf teteje túl hamar pirulni kezd, fedd le egy darab alufóliával, és így süsd tovább a receptben megadott ideig.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Adree0617
Jóízű, tömör kuglóf lett belőle nekem. Finom, nincs olyan tömény mogyoróvaj íze, amit egyébként nem szeretek, de ebben a sütiben pont kellemes.

Hasonló Receptek

Magazin