Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézeskalácsos kekszszalámi

Hozzávalók

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg háztartási keksz (egyben)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek rum (vagy aroma)
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

    1. A kekszet egy tálban kisebb darabokra törjük. A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük. Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal, és alaposan összeforgatjuk.
    2. Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk belőle, és szorosan feltekerjük. A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
    3. Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap megszórjuk porcukorral, és egy éles késsel felszeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. Akár gasztroajándéknak is kiváló.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin