Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-lilahagymás malacsült

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A malacka a húsos részét bedörzsölöm sóval, borssal, majoránnával, frissen őrölt borssal és tört fokhagymával. Kb. 1 órára hűtőbe teszem pihenni.

Közben felszeletelem a paradicsomot és a hagymát. Kiveszem a malacot, a tepsibe teszem a hagymát, a paradicsomot, 1 pohár vizet, 5 kanál zsírt és a fokhagymát. 2 dl sört aláöntök. Ráteszem a malacot, és fóliával letakarva 180 fokon 1 órát sütöm.

Közben a mézet és a maradék sört összekeverem. 1 óra után a fóliát leveszem, és kb. 15 percenként a sörös mézzel kenegetem. Még 1 órát így sütöm, és már kész is a ropogós malacsült.

Köretként én hagymás krumplival tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek