Keress receptre vagy hozzávalóra

Maxi palacsinta mogyorós töltelékkel

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 1 l tej
  • 50 dkg átszitált finomliszt
  • 3 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • kakaós mogyorókrém vagy Nutella
  • főzőtejszín
  • darált mogyoró
  • mazsola
  • rum vagy likőr

Elkészítés

    Elkészítés: Na, most próbáljuk ki az újonnan beszerzett óriás palacsintákat produkáló sütőapparátot. Kellő drukkal felver a tojásokat, rázúdít a lisztet, bele az olaj, a só, majd részletekben hozzáadva simára kever a tejjel. Lefed, 1 óra pihenésre félretesz.

    A mogyorós krémet annyi tejszínnel kever el, hogy lazább, könnyen kenhető legyen, de még ne folydogáljon szerteszét.

    A langyos vízben 5 percig áztatott mazsolát leszűr, tiszta konyharuhával leitat róla a nedvességet és beáztat az alkoholba. Amikor megduzzad, leszűr, félre, csöpörészni.

    Ha letelt a tésztapihi ideje, bekapcsol a sütőt, míg melegszik, átkever a tésztát, belekészít a legméretesebb merőkanalát.

    1,5 kanálnyi adagokban kisüt a palacsintákat (legnagyobb lehetséges átmérő 34 cm, megmértem, nem kispályás), sorban óriástálra zuttyant.
    Töltésnél c s a k a palcsik felét megken a krémmel, megszór mazsolával, hint rá darált mogyorót, ráhajt az üres felét, ismét félbehajt háromszögre, és máris tálalhat.

Megjegyzés

A sors meglepije, hogy pont a nyáron kóstoltuk először, a montenegrói tengerparti korzón sütöttek hasonló szerkentyűn ekkorka palacsintákat, a fentivel azonos töltelékkel lett a főkedvenc (a mazsola részegesítése már saját ötlet, csak felnőtteknek). Egy darab=egy vacsi, keményen kiadós. Persze lehet tölteni lekvárral is, sőt, a mogyorós üres oldalát nagyon vékonyan át is lehet húzni vele, kipróbáltuk, megéri. Sok-sok töltelék varia vár még nálam is kipróbálásra. A sütő beszerzése röpke két másodperces bánatos pillantásomba került, ez idő elteltével közölte a párom, hogy jó, megvesszük (meózás után már igencsak elégedett vele).

Bgaboca
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bgaboca 6 évvel ezelőtt
Kedves Mme! Cseppnyi gondban vagyok, 11.29-én felraktam a fokhagymás sertésmáj nevezetű finomságot, ígérte a progi, h értesítés jön a megjelenésről, de nem és nemigen. Mi történedhetett? Nem kaptátok meg? :(((((
Bgaboca 6 évvel ezelőtt
Szia, hát persze, hogy fel! Sajna, csak most lett hatalmaska palacsintasütőm. A tészta recije a sütőhöz kapott használati ukáz szerinti, viszont hasonló.Kipróbálom majd gépsonka-sajtszelet töltelékkel is, csak még megálmodom, hogyan is sütötték együtt. Ui.: szuper volt ott a pljeskavica is.....Üdv.: Bica:))
Baltazar54 6 évvel ezelőtt
T:Gaboca! Én is Montenegróban ettem ilyen palacsintát. Isteni finom volt! A mogyoró krémnek Eurokrém volt a neve. Lehetett kérni a krémre mogyorót, vagy diót is. Örülök, hogy felraktad a receptet! Üdv !

Hasonló Receptek

Magazin