Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mátrai rakott kelkáposzta

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 25 dkg füstölt, főtt tarja
  • 25 dkg főtt sonka
  • 15-20 dkg vékonyra szeletelt erdélyi szalonna
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15-20 dkg reszelt trappista sajt
  • bors
  • köménymag
  • majoranna
  • chilipaprika

Elkészítés

    1. A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag erezetét levágjuk, a leveket fél percig forró vízben puhítjuk.
    2. Egy közepes tepsi aljára egyenletesen elterítjük a szeletelt erdélyi szalonnát, majd beborítjuk a kelkáposztalevelek felével. A ledarált tarját és sonkát, valamint a megfőzött rizst rárakjuk, és meglocsoljuk a tojásokkal és fűszerekkel elkevert tejföl felével. Beborítjuk a maradék káposztalevelekkel, majd egyenletesen rákenjük a maradék tojásos tejfölt.
    3. Megszórjuk reszelt sajttal, és rózsaszínre sütve (kb. 40-45 perc), kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Veronika14
Nagyon finom, és laktató étel, épp most álltunk fel az ebéd mellől, az egész családnak ízlett. Köszönöm! :) Annyit módosítottam a recepten, hogy a darált húst megpörköltem egy kis hagymán, némi sóval, borssal és köménnyel, valamint sós darált paprikával, hogy mégse nyersen kerüljön a jénaiba.

Hasonló Receptek

Magazin