Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-krémsajtos pite

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg krém sajt vagy mascarpone
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg málna + a díszítéshez
  • mandulaforgács a tetejére

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a vajat, a porcukrot és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, és kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy kb. 4 cm-es pereme legyen. Sütőpapírral kibéleljük, száraz babot vagy lencsét szórunk bele, és 175 fokon 10 perc alatt elősütjük.
  3. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémsajtos masszával. A tésztára kanalazzuk, és belenyomkodjuk a málnát is.
  4. A tetejét megszórjuk mandulával és visszatesszük a sütőbe kb. 50-60 percre. (Ekkor még remeg a teteje, de hűlés közben szépen megszilárdul.) Ha teljesen kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és málnával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss