Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnalekváros palacsintafalatok

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez
  • 1 üveg málnalekvár
  • porcukor

Elkészítés

    1.

    A tojásokat felhabosítjuk 1 csipet sóval és a tejjel. Beleszitáljuk a lisztet, és ala­po­san összedolgozzuk. 30 percig pihentetjük a tésztát.

    2.

    Vékonyan kikenünk olajjal egy serpenyőt, felforrósítjuk, és egyenként kisütjük benne a palacsintákat.

    3.

    A málnalekvárt a palacsintákra simítjuk, és feltekerjük őket. Éles késsel mindet 3 cm-es vastag darabokra vágjuk, és tányérra rendezzük azokat. Végül megszórjuk porcukorral.

A palacsintatészta még különlegesebb lesz, ha a liszthez 5 dkg cukrozatlan kakaóport vagy fahéjat keverünk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin