Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnahab leves

Málnahab leves

Hozzávalók

  • 40 dkg piros málna
  • 3-4 db tojássárgája
  • 4 dkg kristálycukor
  • 250 ml habtejszín
  • 2-3 db zselatinlap
  • A díszítéshez:
  • tejszínhabspray
  • piros és sárga málna
  • piros málna szirup

Elkészítés

    A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk. A málnát sűrűszövésű ruhába téve és batyut formálva belőle, folyóvíz alatt megmossuk. A batyut folyamatosan csavarva a málna levét kipréseljük.

    A tojássárgáját kissé habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a megduzzadt zselatinlapot, kevés málnalét. Alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd felengedjük az összes málnalével.

    Forráspontig melegítjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel is összedolgozzuk.

    Hűtve, de nem túl hidegen tálaljuk. Fogyasztás előtt málnasziruppal, tejszínhabsprayvel, friss piros és sárga málnaszemekkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin