Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mákosguba-torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mákosguba-torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 112
  • Elküldve: 33

Hozzávalók:

  • 5 másnapos kifli
  • 7 evőkanál darált mák
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 2 kisebb alma lereszelve
  • 3 dl tejszínhab (cukrozott)
  • 1 csomag habfixáló
  • 2-4 evőkanál szilvalekvár (vagy amilyet szeretünk, de ne legyen kemény)
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • A díszítéshez:
  • korong alakú babapiskóta
  • csokoládé

Elkészítés:

A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, és a kiflikre csurgatjuk adagonként, mindig átkeverve. Ha a tejet beitta (nem baj, ha egy kevés marad alatta), belekeverjük a mákot és a reszelt almákat.

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd a keveréket beletöltjük. 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a tortakarikát eltávolítjuk, elmossuk, megtöröljük, és újra visszaillesztjük köré. A tejszínhabot a habfixálóval habbá verjük, a folyós lekvárt beleforgatjuk ízlés szerinti mennyiségben. Ezt a tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 2 órára.

A díszítéshez korong alakú babapiskótát olvasztott csokival meglocsoljuk, és ezzel rakjuk ki a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ciluska77 küldte. Köszönjük!

ciluska77 receptjeiből:
Almás pite-torta
Házi kenőmájas
Gyümölcsös-túrós tésztatorta
Rumos banántorta
Mákosguba-torta
Túrókoszorú gyümölcsökkel
Joghurtos sztracsatella torta
Csokis-céklás brownie
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. szeptember 16. (péntek) 16:42
    Szia! Nem muszáj megsütni, ha beissza az összes tejet. De ha mégis sütöd, tegyél a tetejére alufóliát, akkor nem szárad ki. :) Remélem ízleni fog!!!:)
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
  • (Sarolta13)
  • sütik (zsakaizita)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

Napi tipp
A piacon még kapható áfonya. Érdemes az őszi gyümölcsök érkezte előtt még ezzel a bogyós finomsággal elkészíteni néhány desszertet. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept