Mákos nudli forró cseresznyeraguval

Hozzávalók

  • A raguhoz:
  • 1 üveg (kb. 700 g) magozottcseresznye-befőtt
  • 2 ek méz
  • 1 db (kb. 5 cm-es) gyömbér
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db vaníliarúd
  • porcukor
  • A nudlihoz:
  • 3 db közepes méretű burgonya
  • 250 g túró
  • 1 db tojás
  • liszt
  • A díszítéshez:
  • mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 100 g darált mák
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A raguhoz csepegtessük le a befőttet. A felfogott befőttlét öntsük lábasba, adjuk hozzá a mézet, a megtisztított gyömbért, a fűszereket, valamint ízlés szerint porcukrot, és kis lángon forraljuk 40-45 percig. Azután szűrjük le, és forgassuk bele a gyümölcsöt. Ismét forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és tartsuk melegen.
    2. A nudlihoz a megmosott burgonyákat héjastul főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, hámozzuk meg, villával törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a túrót, a tojást és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a massza. Formázzunk belőle rudat, vágjuk fel kisebb darabokra, és sodorjuk mindet hengerré. Főzzük ki a nudlikat forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt, azután szűrjük le.
    3. A ragut osszuk el 8 db tányérban, és halmozzuk bele a nudlikat. Egy kevés mascarponéval díszítve, a porcukorral elvegyített mákkal, valamint 1-1 csipet fahéjjal megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin