Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Magyaros májgaluskaleves

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A galuskához:
  • 15 dkg sertésmáj pépesítve
  • 1 kicsi fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve
  • 1 db zsemle tejben áztatva, kicsavarva
  • 1-2 evőkanálnyi ét olaj
  • bors
  • majoranna
  • őrölt pirospaprika ízlés szerint
  • finomliszt szükség szerinti mennyiségben
  • A leveshez:
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa kis kockára vágva
  • 1 szelet zeller szintén kockázva
  • 2 db babérlevél
  • 2 közepes gerezd fokhagyma pépesítve
  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • 1 csapott evőkanálnyi őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi finomliszt
  • 1,5 liter forró víz

Elkészítés

    Elkészítés: Először a galuska tésztáját készítjük el, mert hűtőben kell pihentetni legalább 30 percig. Egy kisebb edényben az olaj on megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, és fehéredésig pirítjuk, majd a felsorolt fűszerekkel ízesítjük. A lángról levéve elkeverjük a pirospaprikával is. Belemorzsoljuk a tejben áztatott zsemlét, jól elkeverjük, ha már nem forró, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy kanállal szaggatható, közepes keménységű galuskatésztát kapjunk. Kis tányérra halmozva a hűtőben pihentetjük.

    Ez idő alatt elkészítjük a levesalapot: a felkockázott zöldségeket a zsiradékon pároljuk kb. 5 percig, hozzáadjuk a hagymát, ha a hagyma is megpárolódott, meghintjük a liszttel, kis ideig pirítjuk, s a tűzről félrehúzva elkeverjük a pirospaprikával és felöntjük a forró vízzel. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket, és a felsorolt fűszerekkel ízesítjük.

    Ha felforrt, lehet beleszaggatni a galuskát, majd addig főzzük, amíg a galuska megpuhul (kb. 10 perc kell neki).

Megjegyzés

A kis kockára vágott zöldségek gyorsabban puhulnak, a forró víz hozzáadása is jelentős mértékben csökkenti az elkészítési időt, ez az a leves, amit tovább tart előkészíteni, mint elkészíteni.

A receptet és a fotót T

t.vica
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

t.vica
Köszi szépen Anita, hogy szóltál. Természetesen kell a galuskához 1 db tojás, a hozzávalókból kimaradt, de az elkészítésnél szerepel, hogy amikor már nem forró hozzáadjuk a tojást, azaz 1 db tojást. Jó étvágyak kívánok hozzá. Remélem, Nektek is ízleni fog. Most hozta meg a posta a Mindmeggette Recepttár januári számát, mert megjelentették benne ezt a levesemet.
AryaRaven
Nagyon szuper receptnek tűnik,tervezem minél elöbb elkészíteni :) viszont a hozzávalóknál hiányzik a tojás a felsorolásból,gondolom véletlenül....ám mennyi kell abból bele? Üdv,Anita
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes