Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magas-Tátra (krémes)

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 7 tojás
  • A vaníliás krémhez:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • A habhoz:
  • 5 dl tejszín
  • cukor
  • 4 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, 20 dkg lisztet belekeverünk, hűlni hagyjuk, majd egyesével beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük habverővel.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra két adagban egyenletesen elkenjük a tésztát, és 180 fokos sütőben szép barnára sütjük (kb. 20-25 perc). Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt, csak a vége felé. Amikor kivesszük, rácsra tesszük, és azonnal megszurkáljuk

A krémhez a vaníliás pudingokat a cukorral és a tejjel megfőzzük. A margarinnal összekeverjük, kihűtjük, és az egyik lapra egyenletesen rákenjük.

A habhoz a tejszín ízlés szerint cukorral és a habfixálókkal keményre verjük, és a vaníliás krém tetejére halmozzuk.

A másik tésztalapot felkockázzuk, és befedjük vele a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss