Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval

MME MME
3/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db pecsenye liba
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg libazsír
  • A gymölcsraguhoz:
  • 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl narancslé
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk.

Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük.

A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek