Se rántás, se habarás - így készítsd el a kedvenc leveseidet szuperegészségesen!

A nagy hidegben nincs is kellemesebb, mint egy tányér forró leves. Nem csak finom, hanem egészséges, sőt diétás is lehet is – persze, attól függően, hogy miből és hogyan készítjük el!
#1

Felejtsd el a rántást, a lisztes habarást, hiszen enélkül is nagyon ízletes lehet a végeredmény.

#2

Ha lehet, minél kevesebb sót használjon! Részesítse előnyben a zöld fűszereket, a borsot.

#3

Válogasson kedvére! A leghidegebb évszakban is számos finom zöldséget (pl. hagyma- és káposztafélék, kelbimbó) találhat a piacon.

Variációk klasszikusokra

Csirkehúsleves kukoricával: Ha energiával szeretnél feltöltődni, ez a tökéletes választás!

Paradicsomleves: Télen sem kell lemondania róla, hiszen bár ilyenkor nincs szezonja, a konzervparadicsomban is megtalálható a zöldség értékes hatóanyaga, a likopin!

Minestrone: Paradicsom, hagyma, zeller, burgonya, sárgarépa, cukkini, szárzeller, zöldborsó - ez az olasz zöldségleves, mivel bármilyen hozzávalót beletehetsz, amire csak kedved szottyan, rendkívül tápláló, és tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ízesítsd sok zöldfűszerrel!


Sajtos brokkolikrémleves:
Sok benne a kálcium, ezért igen hasznos a csontok számára. A zöldségalaplében kifőzött, összeturmixolt brokkolit pár kanál kaukázusi kefirrel is krémesebbé teheted, végül szórd meg reszelt ementáli vagy trappista sajttal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások