Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó télire II.

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük. A paprikákat alaposan megmossuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra daraboljuk.

Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a paprikát, és fedő alatt félpuhára főzzük. Közben felkockázzuk a paradicsomot, és hozzáadjuk az alaphoz. Fedő alatt főzzük még egy ideig, majd mikor a paradicsomdarabok elkezdenek szétfőni, fedő nélkül főzzük tovább, hogy a levének egy részét elfője. Igazából ízlés kérdése, ki mennyire bő lére eresztve szereti. Én csak a végén sóztam.

Tiszta befőttes üvegekbe kanalaztam, amelyeket rögtön le is zártam.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek