Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük. A paprikákat alaposan megmossuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra daraboljuk.
Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd rádobjuk a paprikát, és fedő alatt félpuhára főzzük. Közben felkockázzuk a paradicsomot, és hozzáadjuk az alaphoz. Fedő alatt főzzük még egy ideig, majd mikor a paradicsomdarabok elkezdenek szétfőni, fedő nélkül főzzük tovább, hogy a levének egy részét elfője. Igazából ízlés kérdése, ki mennyire bő lére eresztve szereti. Én csak a végén sóztam.
Tiszta befőttes üvegekbe kanalaztam, amelyeket rögtön le is zártam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre