Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó forró vízbe tesszük, majd lehűtjük és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.
Egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a zúzott fokhagymát, és gyorsan elkeverjük, öntünk rá 1 dl vizet. Beletesszük az összevágott paprikákat, a kockákra vágott tarját, a paradicsomot, az erős paprikát, pici sót, és 10 percig pároljuk. A babot leöblítjük, majd belekeverjük a lecsóba, és további 10-15 percig pároljuk.
Amikor a paprika kellően megpuhult, tálaljuk friss kenyérrel
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre