Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis lecsó pitében

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük amíg elkészül a lecsó.
  2. A hagymát felszeleteljük, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héját. A cukkinit felkockázzuk.
  3. Kevés zsíradékon megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzádobjuk a paprikát és a negyedelt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, majd alacsony lángon félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit és készre főzzük.
  4. Az öntethez jól kikeverjük a tejfölt a tojásokkal a sajttal, beleszórjuk a snidlinget és sóval ízesítjük.
  5. A tésztából lecsípünk egy keveset - a rácsozáshoz - majd a tésztát kb fél cm vastagságúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. Az alját villával megszurkáljuk, meghintjük zsemlemorzsával és elterítjük rajta a cukkinis lecsót. Ráöntjük a tejfölös öntetet. A maradék tésztából pedig berácsozzuk a tetejét.  Előmelegített, 180 °C - os sütőben szép aranysárgára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss