Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazackrémes csiga

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk sütőpapíron.

A lazacot apróra vágjuk, összekeverjük a felaprított snidlinggel és a fokhagymával, a sajtkrémmel, a lime lereszelt héjával és levével.

Egyenletesen rákenjük a tésztára úgy, hogy a szélén szabadon maradjon egy csík. Feltekerjük a sütőpapír segítségével, a végénél megkenjük tojással, majd kívülről is lekenjük, és 1 órára fagyasztóba tesszük.

Ezután 1,5 centis szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben negyed óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A lazackrém helyett kerülhet bele párolt és fűszerezett spenót, fűszeres paradicsomragu, parmezánnal gazdagított sajtkrém is. Sonkás, kolbászos változatban is készülhet, és egy tál friss salátával akár vacsorára is kínálhatjuk a frissen sült fűszeres csigákat!

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek