Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Laskagombás fusilli

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fusilli tészta
  • olívaolaj
  • 40 dkg laskagomba
  • 2 szál zellerzöld szárral együtt
  • 15 cm póréhagyma
  • 1 dl zöldségleves
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A fusilli tésztát sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

    Közben a forró olívaolajon, a megmosott, félujjnyi vastag csíkokra vágott laskagombát megpirítjuk, majd rászórjuk a nagyobb darabokra vágott zellerzöldet szárral együtt, valamint a vékony metéltre vágott póréhagymát, és összeforgatjuk. Végül hozzáadjuk a főtt tésztát, meglocsoljuk a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, rázogatva 1 percet pároljuk, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A fusillit akkor húzzuk le a tűzről, amikor még kicsit roppanós a közepe, majd 20-30 másodpercet hagyjuk állni, és utána szűrjük, csepegtessük le.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin