Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémleves újburgonyából és füstölt halból

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg újburgonya
  • 20 dkg füstölt halfilé
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 2 ág kakukkfű levelei
  • 20 dkg spenót
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A burgonyát megmossuk és héjastul felkockázzuk. Az egyik gerezd fokhagymát felkarikázzuk, a másikat finomra zúzzuk. A halfilét felcsíkozzuk.

    2.

    A vaj felén megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymát. Rádobjuk a hal 3/4-ét és a burgonyát, kissé lepirítjuk, majd az alaplével felöntjük, és az egészet puhára főzzük. Turmixoljuk, majd a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, és a tejszínnel gazdagítjuk.

    3.

    A megmaradt vajon aranyszínűre sütjük a szeletelt fokhagymát, majd kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a spenótot.

    4.

    A forró levest a fonnyasztott spenóttal és a félretett haldarabkákkal, a sült fokhagymaszeletekkel megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin