Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes gombaleves

Hozzávalók

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • olaj
  • 1 csomag erdei gombakrémlevespor
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 db csilipaprika
  • tejföl

Elkészítés

    1. A gombát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felaprítjuk. A lábasba olaj at öntünk, és megdinszteljük rajta a répát és a petrezselyemgyökeret, majd megsózzuk.
    2. Beledobjuk a gombát, pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük 6-7 dl vízzel. Felforraljuk, kb. 5 percig forraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot.
    3. A tasakos leves tartalmát csészébe öntjük, hozzákanalazunk a forró levesből, majd simára keverjük.
    4. Beleöntjük a levesbe, és újra felforraljuk. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemzölddel, tört csilivel, és ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt.

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES RECEPT >>>  

    Még több gombás recept>>> 

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, ízletes, egészséges leves. Télen forrón, nyáron lehűtve fogyasszuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin