Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kovászosuborka-leves friss zöldfűszerekkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 7 dl leveshez:
  • 35 dkg kovászos uborka
  • 1,5 dl az uborka levéből
  • 2,5 dl hideg zöldségalaplé
  • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 kisebb ágacska rozmaring
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • kevés só

Elkészítés

    Elkészítés: A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok. Az uborkákat nagyjából 1,5 cm-esre kockázom.

    Turmixgép poharába halmozom a zöldségeket, felöntöm a folyadékokkal, hozzákanalazom a joghurtot, beleőrlöm a borsot, és erős fokozaton leturmixolom, kóstolást követően - ha szükséges - ízesítem, az uborka minőségétől függően a folyadékokat pótolom. A kész levest sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom, fogyasztásig hűtőszekrényben tárolom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsgal
REMEK, HOGY HOGY MÁSFÉL CENTIS KOCKÁKRA AJÁNLOTT FELSZABDALNI AZ UBORKÁT, MIELŐTT BEDOBJUK A TURMIXGÉPBE. BOCS, EZ CSAK HUMOR! g. zs.

Hasonló Receptek

Magazin