Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés zellerpüré

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zellert és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A zellert apróra vágjuk, és a citromlével összekeverjük, nehogy megbarnuljon. A burgonyát lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. A leveskockát 1 dl vízben feloldjuk.

Elkészítés: A zellert és a burgonyát a zsiradékban átsütjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A kockából készült húslevessel, a borral és a tejszínnel felöntjük, és fedő alatt, időnként megkeverve puhára pároljuk. Közben a körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a magházát kivájjuk. A zellert turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük, a körtecikkekkel összekeverjük, és tálaljuk. Sült húshoz vagy halhoz kitűnő.

Munka: kb. 1 óra 15 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 342 kcal

Ezek is érdekelhetnek