Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korpás pogácsa II.

MME MME
1
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg búzaliszt
  • 10 dkg étkezési korpa
  • 2 dkg só
  • 25 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál porcukor
  • A tetejére:
  • szezámmag
  • zabpehely

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben porcukorral felfuttatjuk.

A lisztet, az étkezési korpát, a sót, a margarint, a tejet és a tojást összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét késsel enyhén bevagdossuk, közepes szaggatóval kiszúrjuk.

Körülbelül fél óra pihentetés után a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy zabpehellyel.

Forró sütőben sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss