Korhelyleves gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg debreceni kolbász
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg füstölt sertéscsülök
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • piros arany
  • kapor
  • köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: A savanyú káposztát vízben jól átmossuk, utána 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.

    Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a köménymagot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a piros aranyat, és berántjuk vele a levest.

    A végén a debrecenit és a csülköt kiszedjük egy tálba, felkockázzuk, majd visszatesszük a levesbe. Tejfölt adunk hozzá, és jól kiforraljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin