Keress receptre vagy hozzávalóra

Konyakos eperlekvár

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 4 db 2,5 dl-es üveghez:
  • 1 kg eper
  • 5 dl (frissen préselt) narancslé
  • 1 kg befőzési cukor
  • 4 cl konyak vagy narancslikőr

Elkészítés

    Elkészítés: Az üvegeket alaposan kimossuk, konyharuhára borítjuk, és hagyjuk megszáradni. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és alaposan lecsepegtetjük.

    Az eperszemeket félbevágjuk, összekeverjük a narancslével, a befőző cukorral, és kevergetve felforraljuk. Kb. 1 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Belekeverjük a konyakot vagy a narancslikőrt, és azonnal a tiszta üvegekbe szedjük. Alaposan lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejtetőre állíjuk, majd hűvös helyre tesszük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin