Klasszikus bolgár gyuvecs

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg birkalapocka
  • törött bors
  • 25 dkg sertészsír
  • 3 fej hagyma
  • 3 db paradicsompaprika
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 1 db padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg burgonya
  • 1 dl joghurt
  • 2 db tojássárgája
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A húst kockára vágjuk, sóval, borssal, erősen megfűszerezzük és a zsír felében megpároljuk.
    2. A zsír másik felében megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és a kétféle paprikát. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott padlizsánt, paradicsomot és burgonyát, majd a saját levükben pároljuk néhány percig.
    3. A húst a zöldségfélékkel egy nagy vagy 4 kisebb tűzálló tálba rétegezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedjük, és a forró sütőben 1-1,5 órát sütjük.
    4. Miután megsült, leöntjük a joghurttal elkevert tojássárgájákkal, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Bulgária egyes helyein a gyuvecset birkahús helyett marhából vagy hús nélkül készítik. Minden esetben sűrű az állaga, és általában joghurttal fogyasztják.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin