Kínai szezámmagos csirke

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell kockázva
  • A páchoz:
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • A bundához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • A sziruphoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 marék pirított szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet bepácolom. A bunda hozzávalóit összekeverem, ebbe forgatom a húst, majd forró, bő olajban kisütöm. A szirup anyagait is összekeverem, a kisütött húst ebben megforgatom, majd meghintem szezámmaggal, és már tálalom is.

Megjegyzés

Szirup és szezámmag nélkül megkapjuk az illatos-omlós csirkét.

Leskó Anita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

csákány judit 2 évvel ezelőtt
Szia! Én a pácot kihagytam belőle de igy is nagyon finom lett.Köszi
Sarkadi Irén 2 évvel ezelőtt
Most lettem kész vele, nagyon finom lett. A szósz nekem is kevés lett, de hamar lehet csinálni újabb adagot. Köszönjük :)
Németh Sarolta 3 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom volt! :)
Pákolicz Gabriella 4 évvel ezelőtt
Ma ez volt a vacsi! Nagyon finom lett, köszönjük a receptet, az egész családnak ízlett! Nekem is dupla adag szósz kellett ennyi húshoz! Felvéve a kedvencek közé.
Szijjártó Krisztina 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, megcsinálom máskor is
Tóth Anett 5 évvel ezelőtt
Ott a csirkemellfilé alatt, hogy pác, és alatta írja a hozzávalókat.
Stadtrucker Károly 5 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik, de azt is leírhatná valaki, hogy milyen pácba kell pácolni. Köszi
Polgica 5 évvel ezelőtt
Isteni lett, régen keresem már a receptet. Nekem ennyi húshoz dupla ennyi szirup kellett:)
K. Kata 5 évvel ezelőtt
\"Csillagosötös\" :-) a recept! Köszi!
Bényei Zsuzsa 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Köszönjük a receptet! Szerintem sokszor fogunk még ilyet készíteni :)

Hasonló Receptek

Magazin