Kelbimbóleves pirított gesztenyével

default user icon
Ha fagyasztott kelbimbóval készítjük a levest, hűtőben olvasszuk fel. Akkor fogjuk látni, mennyire van előfőzve. Darabolás után ehhez igazítsuk a főzési idejét. 

Hozzávalók

  • 20 dkg kelbimbó
  • tengeri só
  • 20 dkg vegyes gyökérzöldség
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 fej hagyma
  • 15 dkg gesztenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 dl tej
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A megtisztított kelbimbót szeleteljük vékony karikákra, majd főzzük félpuhára forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le és tegyük félre.
    2. A megtisztított zöldséget vágjuk vékony szeletekre, majd pirítsuk meg mindet a felforrósított vajon 5 percig. Keverjük hozzá a finomra vágott hagymát, és a megtisztított, felkockázott gesztenyét. Pirítsuk együtt 2 percig, forgassuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig. Sózzuk és borsozzuk meg, fűszerezzük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
    3. Engedjük fel a tejjel és 4 dl hideg vízzel. Forraljuk fel, főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a kelbimbót. Ismételten sózzuk és borsozzuk meg, majd a finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin