Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
A puha margarint a sóval habosra keverjük. A tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, rátesszük a másik lapot, kicsit nyújtunk még rajta, majd megkenjük a maradék krémmel, és rátesszük a harmadik lapot.
Nyújtófával lelapítjuk, és 16 db cikkre vágjuk. Kifli alakúra tekerjük a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzzuk, amikor elkezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.
A European Best Destinations független utazási portál idén is elindította a közönségszavazását arról, hogy a látogatók melyik karácsonyi vásárt tartják a legszebbnek Európában. A jelenlegi állás szerint a budapesti Advent Bazilika már bekerült a top 10-be – és a szavazás még nem ért véget!