Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-kókuszkrémes piskóta kakaósziruppal

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A kakaósziruphoz:
  • 3 evőkanál instant kakaópor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • kb. 2 dl főzött feketekávé
  • 3 púpos evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 190 fokra.

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a 12 dkg cukorral fehéredésig keverem. A cukros sárgákhoz szitálom a 12 dkg lisztet a sütőporral. Ehhez a lisztes keverékbe apránként, nagyon óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

Egy alaposan kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm a piskótamasszát, és 10 percig sütöm 190 fokon, ezután leveszem a hőfokot kb. 175 fokra, és további 7-8 percig sütöm.

Ezalatt elkészítem a krémet: a tejszínt 1 dl kávéval és a kókusszal habosra verem. A kakaósziruphoz a 2 dl tejet összefőzöm a kakaóporokkal és a 2 dkg cukorral, jó 4-5 percig forralom, hogy sűrű legyen a szirup.

A kihűlt piskótát kettévágom, az egyik lapra rálocsolom a szirup negyedét, rákenem a kávés-kókuszos tejszínhabot, majd ráhelyezem a másik piskótalapot. A tetejét meglocsolom a maradék sziruppal, lehűtve tálalom.

Ezek is érdekelhetnek