Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamelles muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 7,5 dkg habtejszín
  • A tálaláshoz:
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek barna cukor
  • 2 marék dióbél

Elkészítés

    1. A tésztához egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
    2. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tejszínt felverjük lágy habbá. A sütőporos lisztet és a tejszínhabot felváltva a tojásos masszába forgatjuk.
    3. A masszát szétosztjuk egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe, aztán 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
    4. Mindeközben a tálaláshoz megolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a cukrot, karamellizáljuk kb. 2 percig, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, és megpirítjuk. Ezután felöntjük 100 ml vízzel, majd kis lángon, kevergetve sűrű szirupos állagúra főzzük. Tálaljuk a muffinhoz.

    MEGGYES KUKORICAMÁLÉ (SÜLT PULISZKA) >>> 

    NUTELLÁS MUFFIN 4 HOZZÁVALÓBÓL >>> 

    EPRES TIRAMISU >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin