Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás muffin

60 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A alaphoz:
  • 35 dkg szikkadt GM pékáru (kifli, kalács, zsemle)
  • 3 db tojássárgája
  • kb 4-5 dl tej,
  • 10-20 dkg cukor (a péksütik édességétől függően)
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • Az alap tetejére 12 ek baracklekvár
  • Az almás réteghez:
  • 30 dkg tisztított alma
  • 5 dkg vaj
  • cukor (az alma édességétől függően)
  • kk őrölt fahéj
  • A habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 ek cukor

Elkészítés

  1. A szikkadt péksütik kockázzuk, szeleteljük fel, majd tegyük egy nagyobb tálba azokat.A tojássárgákat, a cukorral, vaníliás cukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tejet és öntsük a felkockázott péksütire, hagyjuk 5-10 percig pihenni. Ez idő alatt melegítsük 180 fokra elő a sütőt, vajazzuk ki a muffinforma mélyedéseit (semmiképp se használjunk muffin kapszlit, mert nehezen jön le a papírról). Evőkanál segítségével, az áztatott pékárut osszuk el a muffin tepsi 12 mélyedésébe, és tegyük a sütőbe 20 percre. Készítsük el az alma tölteléket, a tisztított almát, kockázzuk fel, majd kevés vajon, pároljuk meg, ha szükséges adjunk hozzá cukrot, ízesítsük fahéjjal. A megsült máglyarakás alapra kanalazzunk baracklekvárt, majd halmozzuk rá az alma tölteléket is. A habhoz a tojások fehérjét verjük kemény habbá, apránként adjuk hozzá a cukrot, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével nyomjuk az alma tetejére. Tegyük vissza a muffinokat a sütőbe, és kb 5-10 perc alatt szárítsuk rá a habot. Melegen, hidegen egyaránt finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss