Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: Elronthatatlan répatorta muffin

default user icon
MME
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A muffinról három dolgot érdemes tudni: mindenki szereti, rengeteg variációja létezik, és körülbelül elronthatatlan. Szóval, tartani nem kell tőle, sőt: ha még soha életedben nem sütöttél semmit, akkor bátran kezdd ezzel! Ráadásul, ettől az extrakrémes, répatortához hasonló változattól garantáltan odalesz mindenki!

Hozzávalók:

50 dkg natúr krémsajt
15 dkg porcukor
2 tk vaníliaaroma
1 db biocitrom
4 db tojás
40 dkg kristálycukor
1,5 dl olaj
4 ek narancslé
22 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt
fahéj
1 csipet só
7-8 db sárgarépa
10 dkg darált dió

Elkészítés:

1. A krémhez egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, 1 tk vaníliaaromával és a citrom előzőleg kislyuklú sajtreszelőn lereszelt héjával.

2. Egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a kristálycukorral, az olajjal, a narancslével és a maradék vaníliaaromával.

3. Egy harmadik, nagyobb tálban, amibe majd az egész tészta elfér, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a sóval.

4. A lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a tojásos keveréket, és simára keverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg meghámozott, finomra reszelt répát és a darált diót.

5. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel (ez az, amit minden alapsütő tud) kb. 40 percig sütjük.

6. Ezután óvatosan kiszedjük a sütiket a tepsikből, és hagyjuk kihűlni, végül a krémet a muffinora simítjuk. Végül egy kevés reszelt répával díszíthetjük a sütiket.

MÉG TÖBB FAPADOS RECEPTET TALÁLSZ ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek