Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi villámdiéta: ha ezeket eszed, olvadnak majd a kilók!

default user icon
MME
Ha kissé szűkösnek bizonyult a karácsonyi ünneplőruhánk, akkor az alábbi zsírgyilkos falatok rendszeres fogyasztásával gyorsan és viszonylag fájdalommentesen gondoskodhatunk arról, hogy ne kelljen feszengenünk a fa mellett állva!

A karácsony a nagy lakomák ünnepe: ilyekor az is megenged magának egy kis habzsi-dőzsit, aki egyébként nagyon vigyáz arra, hogy mit egyen. Aki kevésbé elővigyázatos, és a hideg idő beálltával eggyel több kalóriadús falatot és hangulatjavító nasit engedett meg magának, az most megütközve tapasztalhatja, hogy a tavaly még kényelmes nadrág vagy koktélruha derékban mintha kissé szűk lenne. Ha nem akarunk újat venni, de különösebb önsanyargatásba sem fognánk ebben az egyébként is stresszes, feladatoktól terhelt időszakban, akkor azt javasoljuk: fogyasszunk minél többet a lent felsorolt – kifejezetten finom – ételek közül, és egyszerűen csak élvezzük, ahogy olvadnak a kilók! Íme a top 3 zsírgyilkos étel – a Diéta és Fitnesz szerint! 


ÉDESBURGONYA

Kiváló rostforrás, így serkenti az emésztést, mely segít elérni fogyási céljaidat. Ezenfelül olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítenek szabályozni a vércukorszintet, így kevésbé fogsz cukros desszertekre vágyni. Köretnek vagy csipsznek elkészítve is tökéletes!

FAHÉJ

Ezekben a hetekben gyakori szereplő a konyhában ez az illatos fűszer. Használd a szokásosnál is bátrabban és gyakrabban, mert amellett, hogy finom és télies, fokozza az anyagcserét, és jó hatással van a vércukorszintre is. Egy-egy bögre fahéjas tejjel például szédítő tempóban olvadnak a kilók!

PULYKA

A sovány, fehér hús tökéletes diétás étel, különösen a bőr nélküli mellhús. Remek fehérjeforrás, hasznos a zsírégetésben, fellendíti az anyagcserét, a téli évszakban pedig az egyik legalapvetőbb ételek egyike – itt találsz is jópár ínycsiklandó receptet!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss