Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi vajas keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • A mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, a kissé felvert tojásokkal együtt, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Folpakba csomagolva a tésztát a hűtőbe tesszük 1 órára.
    2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, és kiszúrunk belőle tetszés szerinti alakú formákat, például csillagot, házikót, fenyőfát vagy hópelyhet. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 6-8 percig, majd hagyjuk őket kihűlni a tepsiben.
    3. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a porcukrot, és sűrűn folyós mázzá keverjük, a kekszek tetejére simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni egy éjszaka alatt, vagy 50 fokon szárítsuk meg 30 perc alatt.

      9 MENNYEI VAJAS KEKSZ, AMI AZONNAL SZÉTOLMIK A SZÁDBAN! >>> 

      JOBB, MINT A BOLTI! KÉSZÍTSD EL A LEGFINOMABB VAJAS KEKSZET! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Karácsonyi vajas keksz recept?


Magazin