Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi fahéjas-mézes csiga

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek méz
  • 1 tk só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg méz
  • 1 dkg fahéj
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • A tetejére:
  • méz

Elkészítés

  1. A lisztet és az élesztőt egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, az olvasztott vajat, a mézet és a langyos tejet. Összegyúrjuk és meleg helyen, letakarva 15 percig kelesztjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a mézet, a fahéjat és az olvasztott vajat. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjünk a töltelékkel, feltekerjük és felszeleteljük.
  3. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és fél óráig pihentetjük. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A csigákat még melegen megkenjünk mézzel. 

Megjegyzés

Az élesztőt nem kell felfuttatni! A díszítésük a fantáziánkra van bízva. :) - Pillcsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss