Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztaleves sült kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 ek olaj
  • 2 db babérlevél
  • 3-4 szem egész fekete bors
  • 1 tk szárított, morzsolt majoránna
  • 20 dkg fejes káposzta
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sütni való bajor fehér kolbász
  • 20 dkg lila káposzta
  • kristálycukor
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek vörösborecet

Elkészítés

    1. A vöröshagymát és a kétféle répát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Megpirítjuk az egészet 1 ek felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szemes borsot, a majoránnát, a felaprított káposztát és az átöblített savanyú káposztát. Felöntjük 1,2 l vízzel, sózzuk meg, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a zöldségek haraphatóra puhulnak.
    2. Közben beirdaljuk a kolbászkákat, majd megsütjük 1 ek felforrósított olajon.
    3. A lila káposztát tmegtisztítjuk, felcsíkozzuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és megpiratjuk rajta a káposztát. Megszórjuk egy kis cukorral, sózzuk, borsozzuk, végül egy kevés köménnyel és a vörösborecettel ízesítjük.
    4. A megfőtt levest szedjük mélytányérokba, kanalazzunk hozzá egy-egy adag párolt lila káposztát, és kínáljuk hozzá a frissen sült kolbászt.

      Még több káposztás recept >>> 

      A LEGFINOMABB KOLBÁSZOS ÉTELEK EGY HELYEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin