Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatunk, hozzáöntjük a finomliszt és a rétesliszt keverékéhez. Hozzáadjuk a 2 evőkanál étolajat, a 3 tojás sárgáját és a csipet sót. A tejjel jól összedolgozzuk. 6 egyforma gombócot csinálunk belőle, félretesszük.
A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel felfőzünk, és hagyjuk kihűlni. Majd belekeverjük a pudingba a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 3 púpos evőkanál kakaóport és a margarint. Jól összekeverjük.
A tésztagombócokat egyenként kisodorjuk, megkenjük a krémmel. Feltekerjük, és 3-3 rudat összefonunk, így 2 rúd kalácsot kapunk.
A tepsit jól kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. Minél keskenyebb tepsibe tesszük, annál magasabb lesz. A fonatokat tojássárgájával megkenjük, megböködjük, hogy a levegő sülés közben el tudjon távozni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig, majd 140-150 fokon még fél órán át sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, csak utána lehet szeletelni.