Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalocsai oldalas

1 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk. kuktában 2-3 dl vízzel, az egészben hagyott vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel puhára pároljuk. Amikor megpuhult, egy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk a húsdarabokat.

Egy kevés olajban a felkarikázott újhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, a ketchupot, fűszerezzük kakukkfűvel, majoránnával, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, ha kell, adunk hozzá az oldalas főzőlevéből is egy keveset, készre pároljuk.

A tűzálló tálban várakozó oldalasszeletekre bőven teszünk a felkarikázott lilahagymából, majd ráöntjük az újhagymás mártást, sütőben szép pirosra sütjük.

Tetszés szerinti körettel és friss zöldsalátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss