Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós kalács IV.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • csipetnyi só
  • 6 dkg cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagaival egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 6 darab kisebb cipóra osztjuk, és fél órát pihentetjük.

Ezalatt elkészítjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (ne legyen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!).

A cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk. 3-3 tekercset összefonunk, majd megkenjük tojással a tetejét. Fél órát ismét pihentetjük szobahőmérsékleten.

Magasfalú, kikent tepsiben, előmelegített (200 fokos) sütőben 20-40 percig sütjük a sütőtől függően. Kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés

A krémhez lehet adni rumaromát és fahéjat, ettől még finomabb lesz.
Aki lustább (mint én is), nem kell fonnia, csak összetekeri, mint a bejglit és úgy süti.
- szzsolt

Ezek is érdekelhetnek

Friss