Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagaival egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 6 darab kisebb cipóra osztjuk, és fél órát pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (ne legyen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!).
A cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk. 3-3 tekercset összefonunk, majd megkenjük tojással a tetejét. Fél órát ismét pihentetjük szobahőmérsékleten.
Magasfalú, kikent tepsiben, előmelegített (200 fokos) sütőben 20-40 percig sütjük a sütőtől függően. Kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre