Elkészítés: A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük elektromos keverővel (7-8 perc). A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük egy tálban. Hozzákeverjük az olajat és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztes kakaót.
Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, és rászórjuk a lecsepegtetett meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk csokimázzal: ehhez a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a tésztára öntjük. A mandulaforgácsot pici vajon megpirítjuk, és a csokoládéra szórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre