Elkészítés: Kikeverem a tojássárgákat a cukorral, az olajjal és a joghurttal. Beleszórom a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a habot is beledolgozom. Forró sütőben megsütöm.
Ezt az alaptésztát ezerképpen lehet variálni:
1. bármilyen gyümölccsel - a gyümölcs felét apróra vágom, és a tésztába keverem, a másik felét pedig a tetejére rakosgatom. A gyümölcstől függően fűszerem citrommal, naranccsal, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, gyömbérrel.
2. csokis - 2 evőkanál kakaót, 1 narancs reszelt héját, pici fahéjat, durvára vágott étcsokit is teszek a tésztába
3. magos - mindeféle magokat (mogyoró, dió, mandula, szezámmag) szórok bele, és pici fahéjat, gyömbért
4. csavart - ilyenkor a fele tésztát kakaóval, a másik felét anélkül készítem. A tepsibe öntöm a sima tésztát, majd rá a kakaóst, és villával picit összekavargatom (persze ebbe is mehet bármi!)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre