Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5:2 - ezzel a módszerrel tartja formában magát az Oscar-gála kajamániás házigazdája

default user icon
MME
Mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy létezik egy olyan diéta, aminél a hét 5 napján azt eszel, amit csak akarsz, és mindössze 2 napig tart az önmegtartóztatós rész? Nehezen hinnétek, igaz? Pedig Jimmy Kimmel, az idei Oscar-gála házigazdája is ennek a csodamódszernek köszönheti, hogy évek óta formában van - annak ellenére, hogy imád jókat, és a jóbol sokat enni.

Jimmy Kimmel, aki második éve vezeti az Oscar-díj átadó ceremóniát, messze földön híres a gasztromániájáról: imád enni, imád főzni, szereti mindenek előtt a steaket, de a csirkeszárnyat, a tésztát és a pizzát a kedvencei között tartja számon. Saját bevallása szerint soha életében nem állt mérlegre, így, amikor 2010-ben végül rászánta magát, sokkot kapott az eredménytől: a már akkor is nagyon népszerű talkshow-házigazda és komikus kis híján egy mázsát nyomott.


Ekkor nagyon szigorú, napi 2000 kalóriát engedélyező diétába kezdett,  amelynek során fehérjeturmixokat ivott, és nagyon kevés, kalóriaszegény ételt fogyasztott. Egy olyan kajamániásnak, mint ő, ezt nem volt könnyű tartania de az eredmények hamar megmutatkoztak: 12 kilóval lett könnyebb alig pár hónap leforgása alatt.

Igen ám, csakhogy egy ilyen szigorú diéta során kevéssé hódolhatott az ételek iránti szenvedélyének, így Kimmel gyakran visszaszedett egy párat a nagy nehezen leadott kilókból. Nem csoda hát, hogy nagyon felvillanyozta, amikor rátalált Hollywood egyik kedvelt diétájára, amit Benedict Cumberbatch és Beyoncé is elő-elővesz, ha viszonylag gyorsan fomába akarja hozni magát.

Az 5:2-nek nevezett módszer lényege, hogy gyorsan és egyszerűen fogyhatunk, ráadásul még a kedvenc ételeinkről sem kell lemondanunk. A diéta egyhetes időszakokat ölel fel, eközben pedig 5 napig ehetünk úgy és annyit, amennyit általában szoktunk, a maradék két napon azonban mindössze ennek a negyedét fogyaszthatjuk a szokásosnak: a férfiak 600, míg a nők 500 kalóriát ehetnek meg.

Kimmelnél ez a két diétás nap a hétfő és a kedd, ilyenkor kávézik, uborkát, tojásfehérjét, almát, mogyoróvajat és zabpelyhet falatozik.

Mint minden diétának, úgy ennek is elengedhetetlen része a testmozgás: a diétás napokon ne végez megerőltető edzést, inkább csak nyújtógyakorlatokat, de az evős napokonfut, teniszezik, golfozik.

Fontos, hogy 6 hétnél tovább nem tartsuk ezt a diétát, mert veszélyeztetheti az egészségünket,  de félévente egy ilyen kúrát minden különösebb következmény nélkül lenyomhatunk. Várandósok, szoptatós anyák, magas várnyomással vagy diabétesszel élők semmiképp ne próbálják ki ezt a módszert, és azoknak sem ajánlott, a kik valmaiféle étkezési zavarral küzdöttek korábban.

27 KILÓT HÍZOTT A TERHESSÉG ALATT A SZTÁRANYUKA - ÍGY NÉZ KI MOST >>> 
RÁ SEM ISMERSZ, ANNYIRA LEFOGYOTT MARIAH CAREY >>> 
ELKÉPESZTŐEN LEFOGYOTT MELISSA MCCARTHY! 45 KILÓVAL LETT KÖNNYEBB A SZÍVEK SZÁLLODÁJA SOOKIE-JA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek