Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Jensen torta

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztalapokhoz:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg hántolt mandula
  • citromlé
  • A krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomaghabfixáló
  • 40 dkg (fagyasztott) málna

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a margarinnal a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és 180 fokon félig megsütöm kb. 5 perc alatt. Kiveszem a tésztát, és hagyom a sütőt kb. 110 fokra kihűlni.

    Közben a 4 tojás fehérjét a 20 dkg cukorral és pici citromlével habosra kavarom. Ha kihűlt a sütő, akkor a kemény habot a tésztára kenem, rászórom a mandulát, visszateszem a sütőbe, és 110 fokon szárítom. Tűpróbával ellenőrzöm.

    A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, közben beleteszem a habfixálót. Ha kész a hab, belekeverem a málnát.

    Ha kihűlt a tészta, kétfelé vágom, az aljára kenem a krémet, a felső, mandulás résszel befedem. Hagyom, hogy a málna egy kicsit kiengedjem, és lehet szelni.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Kissmgm75 üldte.

kissmgm75
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kissmgm75
Köszönöm az ötletet, ha legközelebb csinálok, akkor így fogom csinálni. A családom és a barátok Jensen torta függők lettek, szerintem sokszor kell csinálnom a nyáron. Ki fogom próbálni más gyümölcsökkel is.
mamokam
Köszönöm szépen a választ. Azóta kitaláltam, hogy a friss málnát néhány percre mélyhűtőben épphogy csak megdermesztettem, majd kevés vaníliás pudingporral elkevert 1 tasak málnalevesporral megszórtam, úgy tettem bele a krémbe; ez felszívta a málna nedvességét és megtartotta a gyümölcs a formáját is. Érdemes kipróbálni.
kissmgm75
A friss málna miatt nehezebb szelni a tortát. A mirelit málna ugyan kienged idővel a krémben, de van egy kis \"tartása\". Én személy szerint nem próbáltam, de édesanyám először friss málnával készítette és ő fejlesztette tovább. Akadálya nincs a friss málnának, de a mirelit ebből a szempontból praktikusabb.
mamokam
Kedves Kissmgm75! Friss málnával elkészítetted már? Szerintem azzal még finomabb lehet; vagy van valami akadálya, hogy csak mirelittel készíthető?

Hasonló Receptek

Magazin