Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhatutunk meg, melyek segítségével magabiztosan állunk majd neki a desszertek elkészítésének.
A nyáron már megtanultunk elkészíteni többek között a málnás charlotte-ot, a túrótortát, a lúdláb tortát és a triflet, amit egyébként még Erzsébet királynő is megirigyelne. Most pedig következzen egy isteni olaszos desszert, a marcipános panna cotta málnaszósszal nyakon öntve, amely után mindenki megnyalja a tíz ujját. Ha úgy döntünk, hogy a receptvideó alapján készítjük el ezt a csodás finomságot, akkor a siker garantált!
Marcipános panna cotta
- 5 dl tejszín
- 3 dl tej
- 30 dkg fehér marcipánmassza
- 2-3 csepp keserűmandula aroma
- 15 dkg cukor
- 9 lap (14 g) zselatin
A málnás szószhoz:
- 20 dkg mélyhűtött, felengedett vagy friss málna
- 1 ek méz
- 1,5 dl tokaji aszú
- 1-2 késhegynyi frissen őrölt bors
GRILL-ÁZS SÜTISULI
Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.