Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a panna cotta, az olaszok nemzeti pudingja marcipánnal

default user icon
MME
A marcipános panna cotta önmagában is isteni, ám ha van időnk és persze kedvünk, akkor érdemes feldobni egy kis málnaszósszal úgy, ahogyan azt most a Mindmegette receptvideójában is láthatjuk. Kövessük Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítójának instrukcióit, hogy a mi panna cottátok is verhetetlen legyen.

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhatutunk meg, melyek segítségével magabiztosan állunk majd neki a desszertek elkészítésének.

A nyáron már megtanultunk elkészíteni többek között a málnás charlotte-ot, a túrótortát, a lúdláb tortát és a triflet, amit egyébként még Erzsébet királynő is megirigyelne. Most pedig következzen egy isteni olaszos desszert, a marcipános panna cotta málnaszósszal nyakon öntve, amely után mindenki megnyalja a tíz ujját. Ha úgy döntünk, hogy a receptvideó alapján készítjük el ezt a csodás finomságot, akkor a siker garantált!

Marcipános panna cotta 

  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 30 dkg fehér marcipánmassza
  • 2-3 csepp keserűmandula aroma
  • 15 dkg cukor
  • 9 lap (14 g) zselatin

A málnás szószhoz:

  • 20 dkg mélyhűtött, felengedett vagy friss málna
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl tokaji aszú
  • 1-2 késhegynyi frissen őrölt bors

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss