A négynapos, húsvéti hosszú hétvége során előtérbe kerülnek a sonkás és tojásos finomságok, a kalácsok, az egyszerű édes és sós aprósütemények, a habos, krémes édességek, meg persze a friss zöldséggel, retekkel, újhagymával díszített tálak, kencék, mártogatósok. Ilyenkor szinte lehetetlen mértéket tartani és keveset enni, főleg ha látogatóba érkezik a rokonság, vagy jönnek a locsolók.
Ha idén esetleg szeretnéd visszafogottan, kevés fogással megünnepelni a húsvétot, vagy nem robotolnál a konyhában, nos a mi ebédmenüötletünkkel erre is lehetőséged lesz. Ünnepi, mégsem túl bonyolult recepteket mutatunk húsvét vasárnapjára és hétfőjére.
"A" menü
KAKUKKFÜVES GOMBAKRÉMLEVES PIRÍTOTT GOMBÁVAL >>>
FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>
KALÁCSPUDING MARADÉK KALÁCSBÓL >>>
"B" menü
TEJSZÍNES MEGGYLEVES >>>
BIRKAPÖRKÖLT VÖRÖSBORRAL >>>
CITROMOS NŐI SZESZÉLY >>>
Borítókép: Mindmegette