Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birkapörkölt vörösborral

MME MME
11 4/5
180 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, és megsózzuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük, amíg megpuhul. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss